NIEUWS archief 2021

27-11-2021

UITVOERING WEIHNACHTSORATORIUM AFGELAST

Met pijn in het hart heeft Zang Edam moeten besluiten om de uitvoering van het Weihnachtsoratorium voorlopig af te gelasten. Nu alle niet-essentiële locaties tot zeker 18 december hun deuren om 17.00 uur moeten sluiten is het bestuur van Zang Edam tot de conclusie gekomen dat het daarmee onmogelijk is geworden het geplande concert van 17 december a.s. door te laten gaan. Ook de wekelijkse repetities zijn voorlopig niet mogelijk.

Als we op een later tijdstip de mogelijkheid zien om het Weihnachtsoratorium alsnog uit te voeren, laten we dat zo snel mogelijk weten.

07-07-2021

Nieuws juli 2021

Zoals veel andere organisaties heeft ook Zang Edam de meeste plannen voor afgelopen voorjaar moeten schrappen. Gelukkig hebben we in juni nog wel enkele keren live kunnen repeteren en op zondagmiddag 4 juli hebben we een geslaagde openbare slotrepetitie kunnen houden in de Grote Kerk.

Als we er met zijn allen in slagen het coronavirus voldoende onder de duim te houden, kan Zang Edam op 17 december, zoals gepland, vier delen van het Weihnachtsoratorium uitvoeren. De wekelijkse repetities daarvoor starten op maandagavond 23 augustus. Solisten en orkest zijn al gecontracteerd.

Ondanks de moeilijke omstandigheden van de afgelopen anderhalf jaar zijn vrijwel alle leden Zang Edam trouw gebleven. Niettemin is er plaats voor extra zangers, vooral bij de tenoren en bassen. Dus houd je van zingen en van klassieke muziek, meld je dan aan bij ons secretariaat. Meer informatie over het lidmaatschap vind je elders op deze website.

20-02-2021

BLIK OP DE TOEKOMST

Het is stil geweest rond Zang Edam, het afgelopen coronajaar. Toch hebben we bepaald niet stilgezeten. Noodgedwongen hebben we onze gebruikelijke concerten moeten afgelasten, maar binnen de beperkingen die het coronavirus ons oplegde, zijn we doorgegaan met repeteren, zij het ook grotendeels digitaal. Uiteindelijk hebben we gelukkig aan het eind van het jaar vier Engelse Christmas Carols kunnen opnemen, waarmee we tijdens de kerstdagen onze vaste contacten blij hebben kunnen maken.

 

Wat mogelijk wordt in 2021 is nu, eind februari, nog niet te zeggen, maar Zang Edam gaat door met zich voorbereiden op twee uitvoeringen in de loop van dit jaar. Tot de zomer studeren we de Krönungsmesse van Mozart in. Op 27 juni staat de uitvoering daarvan gepland. Hopelijk wordt dat een concert met publiek in de Nicolaaskerk maar als dat nog niet kan, zoeken we er een andere vorm voor.

 

Naar verwachting zal tegen het eind van dit jaar zo’n beetje de hele Nederlandse bevolking gevaccineerd zijn tegen covid-19, en Zang Edam gaat ervan uit dat daarmee ook normale concerten weer mogelijk worden. Daarom hebben we voor vrijdagavond 17 december een kerstconcert in de Grote Kerk van Edam gepland. Op het programma staan dan vier delen van Bachs Weihnachtsoratorium.

 

Wij houden u op de hoogte met alle middelen die we hebben. Zelf kunt u ons natuurlijk blijven volgen via deze website en via onze Facebook-pagina.