NIEUWS archief 2021

20-02-2021

BLIK OP DE TOEKOMST

Het is stil geweest rond Zang Edam, het afgelopen coronajaar. Toch hebben we bepaald niet stilgezeten. Noodgedwongen hebben we onze gebruikelijke concerten moeten afgelasten, maar binnen de beperkingen die het coronavirus ons oplegde, zijn we doorgegaan met repeteren, zij het ook grotendeels digitaal. Uiteindelijk hebben we gelukkig aan het eind van het jaar vier Engelse Christmas Carols kunnen opnemen, waarmee we tijdens de kerstdagen onze vaste contacten blij hebben kunnen maken.

 

Wat mogelijk wordt in 2021 is nu, eind februari, nog niet te zeggen, maar Zang Edam gaat door met zich voorbereiden op twee uitvoeringen in de loop van dit jaar. Tot de zomer studeren we de Krönungsmesse van Mozart in. Op 27 juni staat de uitvoering daarvan gepland. Hopelijk wordt dat een concert met publiek in de Nicolaaskerk maar als dat nog niet kan, zoeken we er een andere vorm voor.

 

Naar verwachting zal tegen het eind van dit jaar zo’n beetje de hele Nederlandse bevolking gevaccineerd zijn tegen covid-19, en Zang Edam gaat ervan uit dat daarmee ook normale concerten weer mogelijk worden. Daarom hebben we voor vrijdagavond 17 december een kerstconcert in de Grote Kerk van Edam gepland. Op het programma staan dan vier delen van Bachs Weihnachtsoratorium.

 

Wij houden u op de hoogte met alle middelen die we hebben. Zelf kunt u ons natuurlijk blijven volgen via deze website en via onze Facebook-pagina.