NIEUWS

09-09-2019

Zin in zingen bij oratoriumkoor zang Edam? 

Mensen zingen. Waar je ook komt op de wereld, overal hoor je mensen zingen. En samen zingen is een feest! Dat is wat er bij Zang Edam óók gebeurt, het instuderenen uitvoeren van koorwerken is een feest voor zangers én publiek.

 Zing je graag? Houd je van koormuziek? Lijkt het je leuk om muziek te zingen van de grote componisten zoals Bach, Mozart, Haydn en Fauré? Dan is Zang Edam dé club om je bij aan te sluiten. Als je je nu aanmeldt, krijg je deskundig advies van onze zeer ervaren dirigent, Benjamin Bakker.

De eerste zes weken betaal je nog geen contributie. Zang Edam repeteert op maandagavond, in de periode mei-september in de Grote Kerk, de rest van het jaar in de lutherse kerk De Swaen. De grote jaarconcerten worden altijd gegeven in de voor die gelegenheid luisterrijk versierde Grote Kerk, met professionele solisten en orkest. Het tweede concert is wat kleiner en intiemer en vindt plaats in de Nicolaaskerk aan de Voorhaven.

Ben je geïnteresseerd, neem dan contact op met de secretaris van Zang Edam via
secretaris@zangedam.nl of 0299-372330.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om vrijblijvend een repetitie te bezoeken als eerste kennismaking. Kijk voor meer info op Aspirantleden en Projectleden.

 

Financiële steun blijft welkom

Onze concerten worden voor een groot deel mogelijk gemaakt door de voortdurende steun van bedrijven en particulieren met een warm hart voor de klassieke muziek. Daar zijn wij natuurlijk heel gelukkig mee. Wilt u zien wat voor u de mogelijkheden zijn op dit vlak, kijk dan op deze website onder het kopje STEUN ONS. Daar staan ook de verschillende contactpersonen vermeld.

 

De Nieuwsbrief!

U kunt zich ook inschrijven om de Nieuwsbrief geregeld per mail te ontvangen.

 

 Edities

15-05-2019

135 jaar

Met de respectabele leeftijd van ruim 135 jaar (jawel, Zang Edam is ouder dan het wereldberoemde Concertgebouworkest) als extra stimulans bereidt Zang Edam zich weer enthousiast voor op twee concerten dit jaar.

 

Op vrijdagavond 7 juni om 20.00 uur het gevarieerde zomerconcert in de Nicolaaskerk, Voorhaven 124  in Edam met muziek van Schubert, Mendelssohn en Rheinberger.

Terwijl Franz Schubert tot de klassieke (eerste) Weense school gerekend wordt, zijn Felix Mendelssohn en Josef Gabriel Rheinberger typische representanten van de Romantiek.

 

Op zaterdagavond 2 november het traditionele jaarconcert in de luisterrijk versierde Grote Kerk van Edam, met als hoogtepunt het beroemde Requiem van Wolfgang Amadeus Mozart, met geweldige solisten begeleid door een professioneel orkest.

 

Zang Edam bij de Pianowandeling in Edam

Oratoriumkoor Zang Edam presenteert zich in de Nicolaaskerk aan de Voorhaven tijdens

de Pianowandeling in Edam op 26 mei en geeft om 13.30 uur en 14.00 uur 

een kleine impressie voor wie Zang Edam nog niet kent en potentieel nieuwe zangers.

Met Jaco van Leeuwen op piano zingt Zang Edam enkele fragmenten uit het programma

voor het zomerconcert op 7 juni, uiteraard met pianobegeleiding.

 

En heeft u zelf zin in zingen, laat u dan inspireren door dit concert van Zang Edam.

Voor het jaarconcert met het Requiem van Mozart zijn niet alleen nieuwe leden, 

maar ook projectleden van harte welkom. De eerste repetities zijn al begonnen!

 

 

 

Op 11 november j.l. had Edam een mooie muziekmiddag volgens de Stadskrant. Meer dan 500 aanwezigen luisterden toen naar een prachtige uitvoering van “Die Schöpfung” van Haydn. De volledige recensie van de Stadskrant vindt u op de pagina Concerten van deze site.

Intussen is het koor alweer begonnen aan het programma voor het zomerconcert op 7 juni. Dat bestaat in ieder geval uit de Mis in G van Schubert en een aantal korte werken van Mendelssohn, Bruckner en Rheinberger. Daaronder ook enkele a-capellastukken.

Na het laatste concert mochten we 6 aspirant-leden verwelkomen. Voor wie overweegt om ook bij Zang Edam te komen zingen, is dit het ideale moment, bij aanvang van de nieuwe repetitieperiode.

Nieuwe Leden Gezocht

Op 19 november starten de repetities voor het eerstvolgende concert, voorjaar 2019. In ieder geval komen dan enkele werken van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma. Liefhebbers van klassieke muziek die ook zelf graag zingen nodigen wij van harte uit om Zang Edam te versterken.

 

 

Nieuwe Website

In samenwerking met de websitebouwers van Maakum is onze website gerenoveerd.

Het doel was om de site een moderner en frisser uiterlijk te geven, met betere mogelijkheden om verschillende onderwerpen te vinden en kaarten te bestellen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gemakkelijker in het onderhoud. We hopen dat we hierin geslaagd zijn.