NIEUWS

05-10-2018

Die Schöpfung - Joseph Haydn

NieuwsBrief_oktHoe is het universum ontstaan, waar komen wij vandaan? De wetenschap zoekt al eeuwen naar het antwoord en in alle culturen bestaan er de meest uiteenlopende verhalen over. Joseph Haydn gebruikte het bijbelse scheppingsverhaal en teksten die geïnspireerd waren op Miltons epos ‘Paradise lost’ om zijn eigen visie muzikaal vorm te geven. Een groots, meeslepend oratorium dat tegelijk een lofzang is op het leven. Vanaf de eerste uitvoering in 1799 is Die Schöpfung altijd zeer populair gebleven.

Aanwezigen bij de introductieavond op 8 juni hebben al geconstateerd dat die populariteit nog steeds volkomen terecht is.


Op 11 november a.s. viert Zang Edam haar 135-jarig bestaan met een grootse uitvoering van dit vreugdevolle werk. Drie gerenommeerde solisten nemen de rollen van de aartsengelen en van Adam en Eva voor hun rekening. Het Nationaal Symfonisch Kamerorkest zorgt voor de instrumentale begeleiding. Vanwege de Sint-Maartenviering later op die dag begint dit concert iets vroeger dan anders, om 14.30 uur.

De Nieuwsbrief!

U kunt zich ook inschrijven om de Nieuwsbrief geregeld per mail te ontvangen.

Nieuwe Leden Gezocht

Op 19 november starten de repetities voor het eerstvolgende concert, voorjaar 2019. In ieder geval komen dan enkele werken van Felix Mendelssohn Bartholdy op het programma. Liefhebbers van klassieke muziek die ook zelf graag zingen nodigen wij van harte uit om Zang Edam te versterken.

Financiële steun blijft welkom

Onze concerten worden voor een groot deel mogelijk gemaakt door de voortdurende steun van bedrijven en particulieren met een warm hart voor de klassieke muziek. Daar zijn wij natuurlijk heel gelukkig mee. Wilt u zien wat voor u de mogelijkheden zijn op dit vlak, kijk dan op deze website onder het kopje STEUN ONS. Daar staan ook de verschillende contactpersonen vermeld.

 

Nieuwe Website

In samenwerking met de websitebouwers van Maakum is onze website gerenoveerd.

Het doel was om de site een moderner en frisser uiterlijk te geven, met betere mogelijkheden om verschillende onderwerpen te vinden en kaarten te bestellen. Daarnaast, niet onbelangrijk, gemakkelijker in het onderhoud. We hopen dat we hierin geslaagd zijn.